Kontaktlinser for begyndere

Linser kan give det der ekstra touch til ens cosplay, men før man giver sig i kast er det vigtigt at vide hvad man går ind til. Når man har med kontakt linser at gøre, skal man altid være ekstra forsigtig da det i værste tilfælde kan gå ud over ens øjne.  Før du køber dine første linser er det en god idé at få tjekket dine øjne hos en øjenlæge. Du kan have en bygningsfejl der gør det skadeligt for dig at bruge kontaktlinser og hellere opdage det for tidligt end for sent. 

Ligeledes når du har dine linser er det vigtigt at passe på dem. Læs nøje beskrivelsen af linserne, da de har en udløbsdato. Når du køber linser vil der ofte følge en lille opbevaringsbeholder med, men du skal for det meste købe linsevæske ved siden af.

Udløbsdato: Der er lidt forskellige udløbsdatoer og dette bør man være opmærksom på.

Som udgangspunkt er der 1-dags, 3 måneder, 6 måneder og 1 år. 

Der er 4 over kategorier af cosplay linser:

Standard: De findes i et væld af forskellige farver og mønstre, men har altid en standard diameter på 15 mm. Fælles for disse er desuden at der er et transparent område til ens pupil. Ud over at farve og mønstre selvfølgelig skal passe til ens valgte karakter, skal du vurderer hvor naturligt et look du går efter og vælge farve/mønster derefter. For er mere naturligt look kan det være godt med lidt variation i farven på linsen.

Cirkel linser: Minder meget om standard farvede linser, men har en en diameter over 15 mm, ofte 16-18 mm. Cirkel linser er meget brugte inden for cosplay da de ekstra millimeter i diameteren får ens øjne til at se større ud og derigennem giver et mere cute/anime udtryk. Selve linse delen er aldrig større end 15 mm, de ekstra 1-3 mm er udelukkende visuelt og påvirker ikke ens syn.

Mesh: Mesh er på mange måder som alm. farvede kontaktlinser, dog uden det tranparente område til ens pupil. Dette gør det en del sværere at se, men det kan give en del til dit cosplay, især hvis karakteren er blind er disse rigtig gode til at udtrykke dette (udover det faktum at du selv bliver mere blind).

Scelera: Scelera linser findes i både alm. og mesh, modsat standard så fylder disse hele eller næsten hele øjet (også den hvide del af øjet). De kan være ret svære at få i og er mere ubehagelige end de andre typer. Til gengæld giver de et super specielt look man ikke ville kunne få ellers.  

Sådan starter du ud:

Første gang du åbner dine nye linser skal du skylle dem og din nye beholder(den emballage den kommer i skal bare smides ud) godt igennem med linsevæske og læg linserne i væske i minimum 24 timer før brug. Når du er færdig med at bruge dem gøres det samme. Bruger du ikke linserne i længere tid er det vigtigt at stadig skifte væsken regelmæssigt (ca. hver 2. uge).

Det er svært at forklare på skrift hvordan man ser om en linse vender rigtigt og hvordan man putter dem på korrekt i, derfor anbefaler jeg i stedet den her 5 min. video


Vigtigt: 

  • Oplever du ubehag med dine linser (det kan godt være lidt ubehageligt når du lige har fået dem i, især hvis du ikke er vant til linser) så tag dem ud. 
  • Hvis dine linser er tørret up, har fået en revner eller lign. så skal den bare smides ud. Det er ikke risikoen værd.
  • Sov aldrig med kontakt linser i.

Gode sider at købe farvede linser fra:  

Brug rabat koden “crescent10” for at få 10% rabat på Uniqso.

0 comments on “Kontaktlinser for begyndereAdd yours →

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *